SlovenijaKultura

Muzej Laško bogatejši za novi zbirki

Poudarki zgodbe
  • Muzej Laško bo čevljarsko dejavnost predstavil tudi na razstavi, kjer bodo na ogled vsi podarjeni čevljarski primerki.

Muzej Laško je s pomočjo občanov, ki se zavedajo pomena kulturne dediščine in hranjenja spominov preteklosti, muzejsko gradivo obogatil z novima zbirkama. Gre za kompletno zbirko čevljarskih kopit in šivalnega stroja ter za 34 glinenih in steklenih vrčkov, ki jih je laška pivovarna ob posebnih priložnostih dala izdelati za posebne namene.

Kot je zapisano v laškem občinskem glasilu, je kompletno zbirko čevljarskih kopit Muzeju Laško podarila Marina Pokleka v spomin na svojega očeta in njegovo nekoč pomembno obrtniško dejavnost. Tako je zagotovila, da umetnost čevljarjev, ki so nekdaj izdelovali in popravljali obutev Laščanom, ne bo nikoli pozabljena.

Obogatena je tudi zgodovinska zbirka Pivovarne Laško, saj je Lojze Oberžan podaril pivske vrčke, ki jih je laška pivovarna ob posebnih priložnosti dala izdelati za posebne namene ali vsakodnevno uporabo.

Med njimi je nekaj takšnih, ki so prava redkost. Na ogled bodo julija prihodnje leto na razstavi, ki bo posvečena prazniku piva in cvetja.

Source
sta.si

Povezani Članki

Back to top button