SlovenijaGospodarstvo

Ministrstvo podaljšalo razpis za sofinanciranje širokopasovnih omrežij na belih lisah

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je podaljšalo rok za oddajo vlog za tretji javni razpis za sofinanciranje širokopasovnih omrežij na belih lisah, ki ga je objavilo novembra lani. Vnos vlog v elektronski sistem, ki se je začel 20. decembra, po novem poteka do 15. marca do 14. ure, je ministrstvo objavilo v današnjem uradnem listu.

 

 

Podpora bo na voljo za širokopasovno infrastrukturo, vključno z njeno vzpostavitvijo, izboljšanjem in razširitvijo, pasivno širokopasovno infrastrukturo ter zagotavljanjem dostopa do širokopasovnega interneta in rešitev v zvezi z e-upravo.

Cilj je omogočiti belim lisam dostop do širokopasovnih omrežij naslednje generacije s prenosno hitrostjo najmanj 100 Mb/s in dostopom do elektronskih komunikacijskih storitev preko teh omrežij.

Višina razpisanih nepovratnih sredstev znaša do 5,24 milijona evrov. Sredstva so razdeljena na sklope po posameznih lokalnih skupnostih.

Javna podpora znaša manj kot 50 odstotkov upravičenih stroškov naložbe na posamezno belo liso in ob izplačilu zadnjega zahtevka za izplačilo sredstev ne presega višine upravičenih stroškov naložbe. Ob tem ne sme presegati v razpisu navedenih vrednosti na posamezno belo liso glede na gostoto prebivalstva naselja.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button