Slovenija

Minister Koritnik pohvalil delo upravnih enot v Zasavju

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik se je danes popoldne v okviru obiska vlade v Zasavju v Litiji srečal z načelniki upravnih enot. Upravne enote na tem območju delajo dobro in so uspešne, je dejal.

Skupaj z načelnico Upravne enote (UE) Zagorje ob Savi Ireno Dašler, načelnikom UE Trbovlje Aleksandrom Potrpinom, načelnico UE Hrastnik Darjo Klenovšek in načelnikom UE Litija Francem Propsom so pregledali delovanje upravnih enot na tem območju. “Odstotek rešenih zadev glede na skupno število vseh zadev na vseh štirih upravnih enotah je 94 odstotkov, kar pomeni, da večjih zaostankov pri reševanju zadev ni,” je izpostavil. Tudi stranke so z delom zaposlenih na upravnih enotah te regije po ministrovih besedah zadovoljne, so zapisali na ministrstvu.

Za lažjo dostopnost upravnih storitev je bil v večini upravnih enot regije vzpostavljen sistem naročanja strank. Na voljo so bile dodatne klicne številke za njihovo naročanje, omogočena pa so tudi dodatna začasna prijavna mesta, kjer si prebivalci lahko uredijo e-identiteto.

Pred srečanjem z načelniki UE se je sestal tudi s predstavniki Stičišča nevladnih organizacij za zasavsko regijo, obiskal je regionalni center nevladnih organizacij in se udeležil akcije NVO gre v šolo.

Obisk vlade je sicer začel v ponedeljek z obiskom Medgeneracijskega središča ŠMELC v Litiji in si ogledal prostore za vzpostavitev novega upravnega centra v Litiji. V medgeneracijskem centru se je sestal z direktorjem občinske uprave Ivanom Matijevićem, ravnateljico glasbene šole Litija Brigito Šuler in vodjo Varstveno delovnega centra Zasavje Špelo Režun. Zagotovil je, da si na ministrstvu prizadevajo elektronske storitve približati tako mladim kot starejšim.

Pozneje se je srečal z županom Občine Litija Francijem Rokavcem in si ogledal prostore, kjer bo predvidoma do konca letošnjega leta vzpostavljen nov upravni center.

Minister Koritnik in župan Rokavec sta ob tej priložnosti podpisala dogovor o prilagoditvi dostopa v stavbo občine, kjer deluje tudi Upravna enota Litija. Dogovor omogoča preprostejši dostop do storitev občine in države vsem uporabnikom upravnih storitev, tudi gibalno oviranim.

Danes v poznih popoldanskih urah je načrtovano še srečanje ministra z županjo Občine Trbovlje Jasno Gabrič in ogled prostorov za vzpostavitev regijskega centra. Vladni obisk v zasavski regiji bo zaključil z aktivno udeležbo na skupnem srečanju predstavnikov vlade z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button