Mentorica leta 2021 je Mateja Videmšek iz Fakultete za šport

Društvo Mlada akademija je nagrado Mentor leta letos podelilo že 13. zapored. Mentorica leta 2021 je Mateja Videmšek iz Fakultete za šport Univerze v Ljubljani. Nagrado so ji podelili prejšnji teden.

 

 

Finalisti in finalistke za nagrado so bili še Simon Klančnik s Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru, Gabriela Kalčikova s Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani, Cene Fišer z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in Matjaž Finšgar s Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru.

Slavnostna podelitev je bila minuli četrtek, glavni pokrovitelj dogodka pa je bila Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS).

Kot je ob tej priložnosti dejala glavna nagrajenka Mateja Videmšek, ji je delo s študenti zares v veliko veselje in izziv, saj je vsako mentorstvo drugačno in nekaj posebnega. Nagrada ji predstavlja eno najpomembnejših nagrad v 35-letnem delovanju na Fakulteti za šport, saj odraža predvsem odlično sodelovanje z njeno doktorandko Ano Šuštaršič. “Ko prevzameš mentorstvo, se nekako obvežeš, da boš doktoranda peljal po poti, kjer so pogosto tudi različne prepreke,” je še dodala.

Zbrane je nagovorila tudi predsednica društva Mlada akademija Tea Romih, ki je izpostavila, da mentorsko delo še nikoli ni bilo tako kompleksno in zahtevno, kot je danes, saj so doktorski študenti in študentke v sodobnem akademskem sistemu postavljeni pred številne zahteve.

Komisija za izbor Mentorja leta je sicer po besedah njenega predsednika Jureta Mravljeta skupaj prejela 68 vlog, dobrih 60 odstotkov iz Univerze v Ljubljani, 20 odstotkov iz Univerze v Mariboru, ostale vloge pa so prihajale iz inštitutov in drugih univerz.

Source
STA
Back to top button