HeadlineAktualnoSlovenija

Med tremi kandidati za prvega moža ZZZS tudi aktualni direktor Sušelj in nekdanji Fakin

Na razpis za generalnega direktorja ZZZS so se tokrat prijavili trije kandidati, in sicer aktualni prvi mož zavoda Marjan Sušelj, nekdanji dolgoletni direktor ZZZS in minister za zdravje Samo Fakin ter vodja krške območne enote ZZZS Tatjana Mlakar. Vsi izpolnjujejo razpisne pogoje, upravni odbor pa bo o izbiri odločal predvidoma na naslednji seji.

 

Upravni odbor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je danes sprejel poročilo razpisne komisije o prijavah na javni razpis za generalnega direktorja ZZZS. Ugotovil je, da so bile do zaključka razpisnega roka pravočasno predložene tri prijave, ki so tudi formalno popolne, ter da vsi prijavljeni kandidati izpolnjujejo tudi pravno formalne pogoje, so sporočili za STA.

Upravni odbor ZZZS je s kandidati danes že opravil razgovore. Predvidoma na naslednji seji bo odločal o izbiri kandidata, ki ga mora posredovati še v imenovanje skupščini ZZZS. Ta bo o imenovanju direktorja odločala na prvi naslednji seji po prejemu predloga upravnega odbora.

Sklep o imenovanju pa skupščina nato skladno z zakonom posreduje v soglasje DZ. Mandat generalnega direktorja ZZZS sicer traja štiri leta.

Sušlju se zdajšnji mandat izteče 2. marca 2021. Vodenje zavoda je kot v. d. prevzel 15. septembra 2016, polni mandat pa je v DZ dobil 25. januarja 2017. Nasledil je Fakina, ki je ZZZS pred tem vodil devet let.

Aktualni razpis so sicer morali dvakrat ponoviti, saj so bili v prvih dveh poskusih neuspešnih pri izboru. Prvi razpis je bil objavljen konec avgusta, nanj pa sta prispeli dve prijavi. Razpisne pogoje je izpolnjeval le Sušelj, ki pa na upravnem odboru ni dobil zadostne podpore. Kandidatka, ki se je poleg njega še prijavila na razpis, pa se ni niti odzvala vabilu na razgovor niti se ni opravičila, ker je ne bo, so takrat pojasnili na ZZZS.

Na drugi razpis se je Sušelj ponovno prijavil, poleg njega pa še direktor Zdravstvenega doma Velenje Janko Šteharnik in direktor Zdravstvenega doma Brežice Dražen Levojević. Na seji upravnega odbora ZZZS konec oktobra noben od kandidatov ni dobil zadostnega števila glasov.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button