Maročan za dve posilstvi obsojen na 15 let zapora

Za pet let izgnan iz države

Višje sodišče v Ljubljani je zavrnilo pritožbo Maročana Alija Safinija in potrdilo sodbo ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je odločilo, da je kriv dveh kaznivih dejanj posilstva.

Safini je tako pravnomočno obsojen na enotno kazen 15 let zapora ter izgon iz države za pet let.

Safini je po mnenju sodišča oktobra 2019 v razmiku nekaj dni storil dve kaznivi dejanji posilstva. Kot je v izreku sodbe septembra lani povzela sodnica Deja Kozjek, je obdolženi v obeh primerih žrtev prisilil k spolnemu odnosu, za dosego cilja pa je uporabil tako grožnje kot silo. Do žrtev je bil tudi žaljiv in poniževalen.

Za prvo kaznivo dejanje posilstva mu je sodišče izreklo 11 let zaporne kazni in stransko kazen izgona iz države za pet let. Za drugo kaznivo dejanje pa mu je izreklo kazen petih let zapora in prav tako izgon za pet let. Enotna kazen, ki jo je sodišče izreklo Safiniju, je tako 15 let zaporne kazni ter izgon iz države za pet let. V kazen se mu všteje čas, ki ga je preživel v priporu, je poročalo več medijev.

Safinija so po navedbah policije v Sloveniji že obravnavali zaradi kaznivega dejanja zoper premoženje z elementi nasilja, za kar je konec septembra prestal dve leti zapora.

Via
STA
Source
MMC
Back to top button