Slovenija

Mariborski kriminalisti zaradi siljenja v prostitucijo prijeli tri osumljene

Mariborski kriminalisti so prijeli 53-letno žensko, 71-letnega moškega in 56-letno srbsko državljanko, ki jih sumijo kaznivega dejanja trgovine z ljudmi. Zbiranje informacij so začeli, potem ko so bili obveščeni, da v nočnem lokalu v bližini Maribora dekleta silijo v prostitucijo. Vse tri so v nedeljo privedli k preiskovalnemu sodniku.

 

 

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, so z zbiranjem obvestil uspeli utemeljiti razloge za sum storitve kaznivega dejanja trgovine z ljudmi, zato so na specializirano državno tožilstvo vložili pobudo, da preiskovalnemu sodniku mariborskega okrožnega sodišča predlaga izdajo odredbe za osebne in hišne preiskave pri omenjeni trojici.

S hišnimi preiskavami in zbiranjem obvestil so ugotovili, da so osumljeni organizirali prostitucijo tako, da so izkoristili socialno stisko vsaj treh državljank Venezuele in Kolumbije ter jih s preslepitvijo, da bodo delale kot plesalke, zvabili in organizirali njihov prevoz v Slovenijo. Potem ko so jih v nočnem lokalu nastanili, so jim povedali, da njihovo delo ne zajema le plesa, pač pa tudi prostitucijo.

Trojica je na ta način zlorabila odvisnost in podrejen položaj žrtev ter jih nadzirala, s siljenjem v prostitucijo pa si hkrati pridobivala protipravno premoženjsko korist. Vse tri osumljene so policisti v nedeljo pridržali in jih s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku mariborskega sodišča, žrtve pa naselili v krizno namestitev.

Osumljenim v primeru obsodbe grozi od tri do 15 let zapora.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button