Mariborski Europark znova v formi izpred epidemije

Mariborsko nakupovalno središče Europark, ki je del avstrijske skupine SES in letos obeležuje 22 let delovanja, se je vrnilo na raven izpred izbruha epidemije in po besedah vodje centra Simone Mandl posluje stabilno. V dobrem mesecu dni pričakujejo obisk 140-milijontega obiskovalca, kot vselej pa bodo rojstni dan obeležili z različnimi dogodki.

 

Mandlova na današnji novinarski konferenci v Mariboru ni izdala s kakšnimi konkretnimi številkami poslujejo zadnja leta, je pa povedala, da so zelo zadovoljni z letošnjim letom, kar jim omogoča uresničevanje jasno začrtanih ciljev za prihodnost.

“Večjih strahov okoli okrevanja partnerjev, ki imajo pri nas svoje prostore, ni več. S tem smo se namreč morali ukvarjati zadnji dve leti in vse skupaj uspešno izpeljali,” je dejala Mandlova in ob tem povedala, da razpolagajo s 120 lokali, trenutno pa so vsi zasedeni.

Večjih sprememb vsebine zato v kratkem ne bo, bosta pa vrata vseeno odprli novi trgovini Hugo in Boss ter Slowatch. Odpovedi ne beležijo, imajo pa po njenih besedah precej želja, koga ponuditi trgu, saj se vselej trudijo za obogatitev ponudbe.

Obdobje epidemije so izkoristili tudi za nekatere investicije, med katerimi Mandlova omenja nove ploščice, menjavo tekočih stopnic v gostinskem delu ter dokončanje prenove strehe. V prihodnje načrtujejo predvsem projekte v smeri povečanja učinkovitosti poslovanja, predvsem kar se tiče večje energetske učinkovitosti, deloma tudi samooskrbni, kar jim bo še dodatno omogočilo varno prihodnost.

Potem ko so se v javnosti pojavile neuradne informacije, da naj bi v Europarku razmišljali o uvedbi plačljivega parkiranja na njihovem parkirišču, ki je zaradi bližine centra mesta zelo zasedeno tudi z avtomobili, ki niso na obisku pri njih, je vodja centra dejala, da o tem za zdaj niso razmišljali, če bodo, pa bodo o tem pravočasno obvestili javnost.

“Tudi sicer je naše parkirišče že od vsega začetka namenjeno izključno našim strankam, res pa je, da ga damo občanom na voljo vselej, ko se obeta kakšna hujša nevihta, da lahko zaščitijo svoje jeklene konjičke pred morebitno točo,” je spomnila Mandlova, ki je na čelu največjega nakupovalnega centra v severovzhodni Sloveniji z več kot 1000 zaposlenimi zadnjih 12 let.

Ob 22-letnici obstoja v centru po besedah vodje marketinga Vanje Bele Kovačič pripravljajo bogat rojstnodnevni program, ki bo potekal do 3. septembra. Za zabavo bodo letos poskrbele popačene podobe v ogledalih in nagradna igra, v kateri bodo obiskovalci lahko osvojili darilne bone Desetak v skupni vrednosti 2200 evrov, ob tem pa bodo poskrbeli še za glasbeno zabavo in otroški program.

Z Europarkom upravlja družba SES Spar European Shopping Centers s sedežem v Salzburgu, ki trenutno razpolaga s 30 nakupovalnimi središči v srednji, južni in vzhodni Evropi s skupno površino več kot 830.000 kvadratnih metrov. Podjetje je v Avstriji in Sloveniji vodilno na trgu v poslovnem segmentu velikih nakupovalnih središč. Leta 2020 so najemniki na njihovih lokacijah ustvarili 2,64 milijarde evrov bruto prodaje.

Source
STA
Back to top button