Lokalno

Župan Šentruperta Kostelec preklical svoj odstop

Župan Občine Šentrupert Andrej Martin Kostelec, ki je na seji občinskega sveta konec marca podal svoj odstop, je v petek odstopno izjavo preklical. Po pogovoru s sodelavci in člani občinskega sveta ter premisleku je namreč ocenil, da je za občino bolje, da skupaj v isti sestavi nadaljujejo delo do konca tega mandata, je sporočil.

Kostelec je o preklicu odstopne izjave v petek obvestil člane občinskega sveta in nadzornega odbora ter sodelavce na občinski upravi. “Po preučitvi vseh nadaljnjih korakov, zaradi še vedno težkih sodnih postopkov, po pogovoru s sodelavci na občinski upravi in s člani občinskega sveta sem po premisleku sklenil, da je za Občino Šentrupert bolje, da skupaj v isti sestavi nadaljujemo delo do konca tega mandata. Predčasne volitve bi zagotovo vsaj malo prekinile ali upočasnile uspešno uresničevanje zastavljenih ciljev v tem mandatu, česar pa si nihče ne želi,” je pojasnil ob tem.

Kostelec, ki je bil izvoljen kot kandidat SDS in občino vodi prvi mandat, je odstopno izjavo podal na seji občinskega sveta 31. marca. Po neuradnih informacijah STA naj bi odstop napovedal ob razpravi in nestrinjanju z nekaterimi občinskimi svetniki.

Ob odstopu je navedel, da se bo Šentrupert zaradi ugodnejšega finančnega položaja kot ob začetku njegovega mandata lahko razvijal hitreje in bolje ter v korist večine občanov.

Source
STA
Back to top button