Zmagovalec 43. Festivala Melodij morja in sonca je Žan Videc s skladbo Neznano

Dobili smo novega zmagovalca letošnjega 43. festivala Melodije morja in sonca, ki je potekal v nedeljo v Avditoriju Portorož. Zmago je domov odnesel Mariborčan Žan Videc s skladbo Neznano, za katero je napisal besedilo, glasbo pa je ustvaril Goran Sarjaš.

»Sporočilnost pesmi je, da včasih poti v neznano vodijo v lepe stvari, tako da se moramo enostavno prepustiti in iti s tokom. Skladba je nastala v Murski Soboti, v lepem sončnem dnevu. Upam, da bodo ljudje skladbo vzljubili tako kot mi, ko smo jo pripravljali,« je po zmagi povedal Žan Videc, ki je bil hkrati prejemnik nagrade Danila Kocjančiča, ki jo je podelila strokovna žirija, in sicer za najbolj obetavnega izvajalca na festivalu. Prvič v zgodovini festivala sta nagrado pravzaprav prejela dva dobitnika. Druga prejemnica je bila Martina Zerjal, ki se je predstavila s skladbo v italijanščini Amarsi o no.

Na festivalu se je sicer predstavilo 14 tekmovalnih skladb, ki so jih odpeli tako znani obrazi iz sveta popularne glasbe kot tudi nekateri glasbeni novinci. Večer sta vodila Lorella Flego in Mario Galunič, za dodatno popestritev programa pa je poskrbel Žan Papič. Novost letošnjih Melodij morja in sonca je bilo povabilo treh avtorjev in izvajalcev, ki so prejeli posebne nagrade; nagrado MMS Avtor je za svoje pretekle uspešnice prejel tekstopisec in pisatelj Feri Lainšček, skupina je prejela nagrado MMS Legenda, nagrado MMS Bodočnost pa je za svoje dosežke in preboj v preteklem letu prejel Balladero.

ANA ZUPAN

Back to top button