Zaradi lepega vremena izredno povečan promet proti turističnim krajem na Gorenjskem

Zaradi lepega vremena je po podatkih prometnoinformacijskega centra in policije povečan promet proti planinskim izhodiščem, rekreacijskim površinam in turističnim krajem predvsem na Gorenjskem. Policija opozarja, da dostop do Velike Planine ni več možen. Policija izvaja poostren nadzor, možne so zapore posameznih cest, so napovedali na policiji.

 

Med bolj obleganimi cilji so na policiji in prometnoinformacijskem centru izpostavili Planico, Pokljuko, Kranjsko Goro z okolico, dolino Drage, Krvavec, Ljubelj in Veliko Planino.

Prometnoinformacijski center poziva, da se na pot odpravite le s primerno zimsko opremo. Na policiji ob tem svetujejo upoštevanje pravil o parkiranju in pozivajo izletnike, da vozil ne puščajo na cesti. Povsod mora biti puščen prostor za široka intervencijska vozila. Pozivajo k upoštevanju prometnih pravil in ukrepov za zmanjševanje širjenja novega koronavirusa.

“Kdor ima upravičen razlog in je izjema po odloku, se tam lahko giblje, najpogosteje je to rekreacija. Kdor ga nima ali je iz druge regije, naj se že sam raje obrne, da ne bo potem slabe volje, če bodo uvedeni prekrškovni postopki,” so opozorili na Policijski upravi Kranj.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button