Žalska občina v nakup hotela Žalec

Žalska občina bo kupila hotel Žalec v središču mesta, ki ga družina Lamovšek za 1,8 milijona evrov prodaja že nekaj mesecev. Kot so za STA povedali na žalski občin, ara znaša 100.000 evrov, občina pa bo sredstva za nakup zagotovila z rebalansom proračuna v februarju.

 

 

Na žalski občini so pojasnili, da bodo za nakup nekdanjega hotela Rubin uporabili del razpoložljivih sredstev. Sredstva imajo tudi iz naslova davka od dobitka igre Eurojackpot iz leta 2014. “Verjamemo, da bomo z nakupom hotela s parkirišči naredili najboljše za Žalec,” so dejali na žalski občini.

Po besedah žalskega župana Janko Kosa so se za nakup odločili, ker ščitijo strateško pozicijo, saj hotelu pripada veliko parkirišč, ki jih koristijo za prireditve v bližnjem kulturnem domu. Kot potencialni najemniki oz. uporabniki hotelskih zmogljivosti so v ožjem izboru Mladinski center Žalec, Medobčinska splošna knjižnica Žalec, Razvojna agencija Savinja, Glasbena šola Žalec in občinski podjetniški inkubator.

Pred dokončno odločitvijo bodo odpravili razpravo med predstavniki potencialnih uporabnikov in strokovnjaki, so napovedali. “Zelo razveseljivo je, da je pripravljeno predmetni projekt podpreti kar nekaj podjetij iz domačega, lokalnega okolja,” so navedli. Dodali so, da bodo določene vsebine zaživele takoj po prevzemu lastništva, druge postopoma, saj se bodo prijavljali na različne razpise.

Source
STA
Back to top button