Zaključili projekt Stop Lies About Climate Change

Stop Lies About Climate Change je projekt, ki naslavlja problematiko lažnih novic na področju podnebnih sprememb. Pri njem je sodelovalo tudi Kulturno izobraževalno društvo Pina. Projekta so se lotili, ker so opazili, da vedno več mladih postaja aktivnih na področju podnebnih sprememb. Poleg tega obstaja ogromen tok dezinformacij na družbenih omrežjih in v medijih, katerih cilj je zmešati javno mnenje in ustvariti dvome o obstoju podnebnih sprememb.

»Cilj projekta je bil odpirati vprašanja, znanja, spodbujati kritično branje družbenih medijev in novic. Poudarek je bil na tem, da se pozanimamo o resničnosti, poiščemo drugi vir, poiščemo znanstvene dokaze, ki podpirajo določene novice,« je povedal projektni vodja Kristjan Nemac.

Cilj projekta je bil tudi usposobiti mlade, da bi postali podnebni ambasadorji in bili sposobni prepoznati lažne novice. Kasneje bi tako širili pravilne informacije in pomen skrbi za okolje. Aktivnosti, ki so jih izvajali v okviru projekta, so bile med drugim razbijanje najbolj perečih mitov o podnebnih spremembah. Prav tako so v Palermu usposabljali mladinske delavce in pripravili učni material ter s pomočjo igrivih vsebin in aktivnosti spodbujali mlade k refleksiji o pomenu skrbi za podnebje. Projekt je trajal dve leti. Zaključili so ga oktobra letos.

ANA ZUPAN

Back to top button