Začel se je 30. Mega Eurofest

Včeraj se je začel tradicionalni Eurofest, ki se letos odvija že 30. leto zapored, zato so ga organizatorji poimenovali kar Mega Eurofest. Mednarodni rokometni turnir, ki se ga tokrat udeležuje preko 200 ekip in preko 4000 mladih rokometašev in rokometašic, se je začel z dobrodelno tekmo zvezd. Na Ukmarjevem trgu, ki se je prelevil v rokometno igrišče, so se proti primorskim športnikom pomerili nekdanji vrhunski športniki.

Po dolgem času spet čutim malo adrenalina, ki je šel že malo v pozabo. Že kar nekaj let je minilo, odkar sem odigrala kakšno tekmo, ampak se veselim tega dogodka. Konec koncev je rokomet predstavljal velik del mojega življenja, vanj sem vložila veliko truda,” je pred tekmo povedala nekdanja rokometašica Neža Mitruševska Strle.

V ekipi zvezd je tekmoval tudi nekdanji košarkar Radoslav Rasho Nesterović, ki je dejal, da je Eurofest svetla točka v športu. “Na tekmi pa bomo videli, kako bo šlo, odvisno, kdo bo dlje zdržal,” se je nasmehnil.

Na tribunah se je zbralo ogromno mladih športnikov in ker je šest dnevni turnir namenjen predvsem mladim, je med njimi zagotovo kdo, ki si želi stopiti na pot profesionalizma. Zato smo športnike povprašali, kakšen nasvet bi jim dali. “Moč, volja, vztrajnost, to je formula za uspeh,” je dejal nekdanji nogometaš Primož Gliha.

Po tekmi zvezd, ki se je končala z izenačenim rezultatom, je sledil koncert skupine Ne me jugat, ki so prvič predstavili tudi novo himno Eurofesta.

ANA ZUPAN

Back to top button