Lokalno

Za parkirno hišo Sonce v Kopru 2,5 milijona evrov evropskih sredstev

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila 2,46 milijona evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj za parkirno hišo P+R Sonce v Kopru. Ob robu območja Luke Koper jo gradi Mestna občina Koper, v njem pa bo 464 parkirnih mest.

 

 

“To je še eden v nizu projektov, v okviru katerih z evropskimi sredstvi spodbujamo razvoj urbane mobilnosti za izboljšanje kakovosti zraka v mestih,” so danes sporočili iz službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

V koprski parkirni hiši bo 10 parkirnih mest namenjenih za družine, 24 za gibalno ovirane osebe in 48 za električne avtomobile. 12 parkirnih mest za električne avtomobile bo imelo možnost hitrega polnjenja. V njej bo 26 parkirnih mest za motorna kolesa, varovana kolesnica za 22 koles in pokrit prostor za 26 koles.

Parkirna hiša bo povezana z uporabo javnega potniškega prometa oz. sistema izposoje javnih koles do mestnega jedra, s čimer bo Mestna občina Koper zmanjšala število osebnih avtomobilov v centru mesta. Projekt bo zaključen predvidoma konec avgusta prihodnje leto.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button