Lokalno

Za direktorja soboške bolnišnice prispeli dve prijavi

Na razpis za direktorja Splošne bolnišnice Murska Sobota sta se prijavila dva kandidata. Sedanji direktor Bojan Korošec, ki mu mandat poteče aprila, je že pred časom napovedal, da ne bo več kandidiral in da odhaja v pokoj, prijavo pa je potrdil sedanji strokovni direktor Daniel Grabar.

Rok za prijavo se je iztekel v torek, prijave s priporočeno pošto sicer lahko po zakonu o poštnih storitvah pridejo še v treh dneh. Svet bolnišnice bo direktorja izbiral 23. februarja.

Vlada je 28. januarja razrešila dotedanje člane sveta bolnišnice Marka Viraga, Dušana Bencika, Simona Jevšinka, Karla Turka in Majo Klemenčič ter imenovala Hermino Vrbanjšak, Suzano Šuklar, Mitjo Perša, Stanislava Sobočana in Mitjo Slavinca.

Poleg petih predstavnikov države so v svetu predstavnika zaposlenih Nataša Kreft in Marjan Žekš, predstavnica Zavoda za zdravstveno zavarovanje Tatjana Kolenc ter predstavnik lokalne skupnosti Miran Forjanič.

Člani sveta so 4. februarja za predsednico izvolil Suzano Šuklar, za podpredsednika pa Mirana Forjaniča.

Slavinec je bil medtem imenovan za državnega sekretarja na ministrstvu za izobraževanje in zaradi nezdružljivosti funkcij ne more biti član sveta. Kot pojasnjujejo na komisiji za preprečevanje korupcije, mora v primeru po zakonu nezdružljivega članstva v organu funkcionar takoj podati odstopno izjavo oziroma zahtevo za razrešitev članstva, to pa mu mora v 30 dneh od imenovanja na funkcijo prenehati.

Šuklarjeva je za STA potrdila, da je Slavinec, ki je funkcijo državnega sekretarja prevzel danes, že poslal odstopno izjavo.

Source
STA
Back to top button