Volcom skate happening 2024

Pretekli vikend se je turneja Volcom Skate Happening 2024 prvič ustavila v koprskem skate parku. V petek so park zavzeli dirkači na BMX kolesih, v soboto pa so na vrsto prišli skejterji oziroma rolkarji. Na tekmovanje se je prijavilo okoli šestdeset tekmovalcev iz Slovenije, Italije in Češke. Tekmovali so v različnih kategorijah, ločenih po spolu in starosti.

»Tekmovanje je potekalo po skupinah. Vsaka je imela deset minut časa, da v skate parku pokaže svoje vragolije, to kar zna. Nato so sodniki ocenili, kdo se je najbolj odrezal in speljal svoje trike,« je povedal organizator Aljaž Jerman.

V kategoriji starejših je bilo prijavljenih 25 tekmovalcev, v finale pa se jih je uvrstilo osem. Skejtali so po vseh treh sekcijah skate parka, ki je sestavljen iz uličnih elementov, kot so stopnice in robniki, ter bazeni in rivine.

Pred tekmovanjem starejših smo ujeli rolkarja, ki veljata za obetaven podmladek skejterske scene, Roka Čoklja in Sebastiana Christidisa, ki sta povedala, da je bila konkurenca težka in, da bo težko priti med najboljše, skrbela pa ju je tudi Sebastianova poškodba, ki je prav zato tekmovanje vzel bolj za zabavo.

Dogodek je pospremilo veliko število navijačev, ki so bučno spodbujali tekmovalce. Po podelitvi nagrad, kjer so si prvi trije razdelili tisoč evrov nagradnega sklada, je sledilo še kulturno dogajanje s koncerti skupin Smedja in Smetke, Grünt ter Dekliščina.

ANA ZUPAN

Back to top button