AktualnoSlovenijaLokalno

Vinarium prvič letos odpira vrata

Stolp Vinarium v Dolgovaških Goricah je od danes, prvič letos, spet odprt za obiskovalce. Nanje je najvišji stolp v Sloveniji, ki so ga odprli septembra 2015, čakal od oktobra lanskega leta. Lani si ga je, čeprav je bil zaprt skoraj štiri mesece, ogledalo več kot 62.000 obiskovalcev.

Kot so sporočili z Vinariuma, so prvomajski prazniki vedno pritegnili veliko gostov. Pred dvema letoma je prav 1. maja stolp obiskalo rekordno število obiskovalcev, 2121, rekorden mesečni obisk z 18.246 obiskovalci pa so imeli septembra 2020.

V letu, ko je Slovenija evropska gastronomska regija, bo kulinarika v ospredju tudi na Vinariumu. Svoje aktivnosti usmerjajo v promocijo ohranjanja prepoznavnosti lokalne kulinarike in spodbujanje ponudnikov k inovativnosti pri pripravi jedi. Te bodo obiskovalci lahko pokušali ob obisku Lendave v gostilnah in pri ponudnikih v kulinaričnih hiškah pri stolpu. Ob sproščenih epidemičnih ukrepih bodo tudi letos pripravili posebno kulinarično doživetje – večerjo z razgledom na stolpu.

V ponedeljek odpirajo tudi razpršeni Hotel Vinarium, ki je zaživel pred dvema letoma. V mreži ponudnikov, ki jih združuje Zavod za turizem in razvoj Lendava, je 11 vinskih kleti z butično ponudbo, namenjenih prenočevanju turistov. Obiskovalci bodo morali biti testirani na novi koronavirus ali imeti dokazilo o prebolelosti oziroma cepljenju.

Občina sicer namerava v prihodnje postaviti dobrih 500 metrov jeklenico, ki bi se začela na lesenem stolpu blizu najvišje točke Lendavskih goric, Piramide, končala pa pri Vinariumu. V načrtih pa imajo tudi projekt s postavitvijo gondole, ki bi stolp povezovala s starim mestnim jedrom in restavracijo ob stolpu.

Source
STA
Back to top button