Velenjska občina v gradnjo heliporta

Velenjska občina letos načrtuje izgradnjo heliporta pri Gasilskem domu Velenje. Ureditev heliporta naj bi stala nekaj manj kot 67.000 evrov, so za STA povedali na občini. Sicer pa velenjska občina letos za izvajanje javne gasilske službe namenja več kot milijon evrov.

 

 

Po navedbah občine bodo financirali plače 15 poklicnih velenjskih gasilcev, nakup opreme, vzdrževali bodo gasilske domove in sofinancirali nakup treh gasilskih vozil.

Na območju velenjske občine izvaja javno gasilsko službo sedem prostovoljnih gasilskih društev ter Prostovoljno industrijsko gasilsko društvo Premogovnik Velenje in Poklicna enota Gorenje, ki delujeta znotraj podjetij.

Kljub epidemiji se operativno delo gasilcev ni zmanjšalo, je pa manj dela z mladimi, organizacijskega dela in druženja, tekmovanj ter usposabljanj. Gasilci še vedno skrbijo, da so v dobri operativni formi in pripravljeni na vse vrste izzivov, s katerimi se dnevno soočajo. Leta 2019 so gasilske enote prostovoljnih gasilskih društev na območju velenjske občine opravile 506 intervencij, lani pa 476 intervencij.

Ker gasilci opravljajo tudi naloge prvih posredovalcev, bo velenjska občina financirala tudi njihova usposabljanja ter nakup defibrilatorjev in potrebne opreme. Sredstva namenjajo tudi izvajanju usposabljanj, zdravniških pregledov, dekontaminacije osebne zaščitne opreme, zavarovanju, refundacijam, delu z mladino in izvajanju ostalih nalog javne gasilske službe.

Velenjska občina z rednim financiranjem zagotavlja višjo stopnjo varnosti občanov in vzdržuje visoko raven javne službe. V prihodnje si bodo še posebej prizadevali, da se tudi na ravni države čim prej uredi status gasilcev ter da bodo primerno opremljeni in usposobljeni ob zagotavljanju visokega standarda varnosti, so še dodali na velenjski občini.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button