Velenjska občina nadaljuje sanacijo vozišča v Pesju

Velenjska občina v teh dneh nadaljuje s sanacijo vozišča na Partizanski cesti v Pesju v smeri proti Šoštanju. Vrednost sanacije vozišča od križišča v Pesju do krožišča pri podjetju Esotech znaša 617.000 evrov, od tega je občina prispevala 54.000 evrov, preostali del pa bo pokrila Direkcija RS za infrastrukturo.

Kot so za STA povedali na velenjski občini, bodo v sklopu obnove vozišča državne ceste Pesje-Velenje izvedli zamenjavo spodnjega in zgornjega ustroja vozišča v dolžini 920 metrov oz. 6900 kvadratnih metrov. Sanacijo voziščne konstrukcije bodo izvedli z izkopom spodnjega ustroja in vgradnjo novih spodnjih nevezanih nosilnih plasti ter vgradnjo nove asfaltne plasti, vključno z zamenjavo robnikov.

Načrtujejo tudi tudi obnova kolesarske steze in hodnika za pešce na desni strani vozišča v dolžini 520 metrov in hodnika za pešce na levi strani v dolžini 420 metrov.

Prav tako bodo uredili odvodnjavanje meteornih vod iz utrjenih površin – vozišča, kolesarske steze in hodnika za pešce, uredili bodo vertikalno in horizontalno signalizacijo ter vgradili induktivne zanke za štetje prometa.

Sanacija bo po napovedi velenjske občine predvidoma zaključena aprila letos.

Source
STA
Back to top button