Večer: Zoper 24-letnika iz Postojne vložena obtožnica zaradi poskusa umora

Koprsko tožilstvo je na Okrožno sodišče v Kopru vložilo obtožnico zoper 24-letnega Hristijana Bozova iz Postojne, ki ga bremeni poskusa umora 22-letne Postojnčanke. Odvetnica osumljenca, ki na sojenje čaka v priporu, pravi, da se bodo o morebitni pritožbi odločili v teh dneh. Če se ne bodo pritožili, se bo sojenje začelo kmalu, poroča Večer.

 

 

Dogodek se je zgodil 11. oktobra 2021 zjutraj v Postojni, ko se je 22-letnica vrnila z dela in se na željo Bozova z njim dobila ob gozdarski šoli. Pogovor naj bi se kmalu spremenil v prepir, v katerem naj bi Bozov izvlekel nož in 22-letnico večkrat zabodel. Prenehal in pobegnil naj bi šele, ko so se pojavili očividci.

22-letnico so po dogodku odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer se je kar nekaj časa borila za življenje, a na koncu preživela, okrevala in se vrnila domov.

Če bo tožilstvo napadalcu dokazalo poskus umora, torej da je šlo za načrtovano in naklepno dejanje, mu grozi najmanj 15-let zapora.

Po pisanju Večera sta bila Bozov in 22-letnica sodelavca. Ker naj bi jo dlje časa zalezoval in se ji vsiljeval, naj bi zamenjala službo.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button