LokalnoGospodarstvo

V zagorski občini bogato naložbeno leto

V Občini Zagorje ob Savi je leto 2022 bogato z naložbami. Občina tako pričakuje, da bo Kemijski inštitut Slovenije v Kisovcu uredil Center za razvoj, demonstracijo in usposabljanje za brezogljične tehnologije, naložba v katerega je ocenjena na 25 milijonov evrov, je današnji novinarski konferenci povedal župan Matjaž Švagan.

 

Župan je tudi povdeal, da bodo v nekdanjem objektu podjetja Svea oktobra ali novembra odprli slikarsko galerijo Medeja. Na cesti Trbovlje-Zagorje ob Savi urejajo zaščitno ograjo, vrednost teh del je Švagan ocenil na 1,5 milijona evrov. Po njegovih besedah občina podpira izgradnjo ceste Hrastnik-Zidani Most ter predora med Trbovljami in Preboldom.

Trenutno je v občini največji projekt ureditev kolesarske povezave Zagorje-Orehovica, vreden 7,5 milijona evrov, ki se bo predvidoma končal naslednje leto. Trenutno v okviru tega projekta poteka ureditev krožišča v Kisovcu.

Švagan, ki bo jeseni ponovno kandidiral za župana, je tudi napovedal, da se bo prihodnji teden pričela gradnja prvega od treh mostov na Izlakah oz. na regionalni cesti Zagorje-Trojane, vrednost naložbe je ocenjena na 2,5 milijona evrov. Ti mostovi, od katerih bosta dva zgrajena do konca leta, tretji pa prihodnje leto, bodo povezani z omenjeno kolesarsko povezavo.

Letos naj bi se začela tudi energetska sanacija vrtca Maja in telovadnice pri eni izmed zagorskih osnovnih šol, naložba je vredna 1,2 milijona evrov, od tega bo infrastrukturno ministrstvo prispevalo 400.000 evrov.

Župan je tudi spomnil, da so nedavno z direkcijo za infrastrukturo podpisali pogodbo za obnovo železniške postaje Zagorje, za ta dela bo infrastrukturno ministrstvo prispevalo okoli 20 milijonov evrov.

Glede Medijskih toplic, ki so bile zgrajene leta 1992, trenutno pa so v zelo slabem stanju, je Švagan dejal, da začenjajo s sprejetjem občinskega podrobnega prostorskega načrta, ki bo omogočil njihovo oživitev. Na območju športnega parka Europark pa bodo uredili prostor za šest avtodomov, javne sanitarije ter namestili nove naprave za fitnes.

Source
STA
Back to top button