Lokalno

V Velikem Podlogu pri Krškem drevi odprtje novozgrajene šolske stavbe

V Velikem Podlogu pri Krškem bodo ob 120-letnici podloškega šolstva drevi uradno odprli novozgrajeno šolsko stavbo z otroškim vrtcem. Celotna naložba je stala približno 3,5 milijona evrov, 1,1 milijona evrov je prispevalo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Preostanek je pokrila Mestna občina Krško, so na krški občini potrdili za STA.

 

Po občinskih podatkih so novo poslopje za podružnično osnovno šolo in vrtec zgradili v bližini stare šole v Velikem Podlogu.

Z novimi nekaj manj kot 1400 kvadratnimi metri uporabne notranje površine pa so po prostorski stiski, ki je pestila staro šolsko zgradbo, dobili bistveno več sodobno opremljenega prostora z igralnimi in učnimi površinami.

Otroškemu vrtcu, ki ga v tekočem šolskem letu obiskuje 70 otrok, so namenili štiri oddelke oz. igralnice, podružnični osnovni šoli pa štiri učilnice.

Podružnično Osnovno šolo Leskovec pri Krškem v Velikem Podlogu v zadnjem šolskem letu obiskuje nekaj manj kot 70 učencev prvih štirih razredov, so še sporočili s krške občine.

Graditi so začeli maja lani.

Source
STA
Back to top button