Lokalno

V Solčavi se začenjajo 29. Solčavski dnevi

V Solčavi se danes začenjajo 29. Solčavski dnevi, ki bodo potekali do nedelje. Prireditev se bo začela s turnirjem v malem nogometu, sledilo bo odprtje razstave ročnih del Solčanov v dvorani tamkajšnjega zadružnega doma, drevi pa bodo v Centru Rinka odprli razstavo Tihotapljenje čez Karavanke.

 

Razstava je v sklopu projekta CarinthiJA 2020 nastala s sodelovanjem projektnih partnerjev, ki so Slovensko prosvetno društvo Zarja iz Železne Kaple, Center Rinka – Zavod za turizem in trajnostni razvoj Solčavskega, Kulturno in umetniško društvo Jezersko ter Tržiški muzej.

V soboto bodo odprli Solčavsko kuhno, kjer bo na voljo ponudba domače solčavske kulinarike, stojnice z domačimi produkti in dnevnim dogajanjem. V podeželski hiši Majnik bodo pripravili dan odprtih vrat, zvečer pa bo zabava.

V nedeljo bo potekal Festival pitne vode, v okviru katerega bodo pripravili voden dnevni program na temo naravnih vodnih virov s pokušino in ocenjevanjem vode.

Na prireditvenem prostoru v Solčavi bodo pripravili Solčavsko ižino s ponudbo domače solčavske kulinarike in ročnih del. Sledila bo priprava zorjenega mesa iz cikastega goveda s predstavitvijo solčavskih rejcev cikastega goveda, prireditev pa bodo sklenili z dnevom odprtih vrat v podeželski hiši Majnik.

Source
STA
Back to top button