Lokalno

V Preddvoru se začenja prvi festival bonbonov Štoflcfest

V Preddvoru se danes na grajskem vrtu gradu Dvor začenja tridnevni prvi festival bonbonov Štoflcfest, na katerem se največ zabave obeta otrokom. Na grajskem vrtu jih v soboto in nedeljo čakajo predstave, igre, ustvarjalne delavnice in velika izbira bonbonov, na svoj račun pa bodo z glasbenimi dogodki prišli tudi ostali obiskovalci.

 

 

Kot pojasnjujejo v Zavodu za turizem Preddvor, ki festival pripravlja v sodelovanju z lokalnimi društvi, so se štoflc imenovali bonboni, ki so jih v 50. in 60. letih izdelovali v gostišču v Bašlju, vasici nad Preddvorom.

Z njimi so se sladkali obiskovalci od blizu in daleč, ob svojem obisku menda tudi nekdanji predsednik nekdanje skupne države Tito, mala slaščica pa je šla dobro v promet tudi na smučarskih skokih v Planici.

Po današnjih popoldanskih vodenih ogledih gradu, bo uvodni glasbeni večer festivala v znamenju violine, s katero se bo predstavila Inga Ulokina, nato pa bo s klavirjem pospremila še sopranistko Marino Igricko.

V soboto in nedeljo bo ob sladki ponudbi na stojnicah otrokom na voljo poslikava obrazov s Piko Sulejmanovič, z Malima šefoma Janezom in Žanom bodo lahko izdelovali bonbone, potekale bodo starodavne namizne in družabne igre ter različne delavnice.

Malce starejši bodo ob 50-letnici skupine Abba v soboto na koncertu tribute banda podoživeli sedemdeseta leta, nakupovali na tradicionalnem Petrovem smnu, zaplesali na folklornem festivalu, občudovali stvaritve udeležencev mednarodnega ex-temporea in najslajši vikend v Preddvoru zaključili ob uspešnicah Čukov ter smešnicah humorista Boštjana Megliča-Peške.

Source
STA
Back to top button