V podjetju v okolici Ptuja zagorela cisterna z vnetljivo tekočino, škode za okoli 20.000 evrov

V podjetju v okolici Ptuja je v ponedeljek okoli 12.30 pri prečrpavanju vnetljive tekočine na cisterni izbruhnil ogenj, ki je v trenutku zajel cisterno in bližnjo okolico, vključno s tovornim vozilom podjetja iz Murske Sobote, ki je bilo parkirano v neposredni bližini. Škode je za približno 20.000 evrov, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

 

Kot so zapisali, je delavec podjetja iz okolice Ptuja iz 20.000-litrske cisterne nameraval prečrpati 1000 litrov zelo vnetljive tekočine etilacetat. V 1000-litrsko cisterno je potisnil gumirano antistatično cev in na kovinsko ogrodje cisterne priklopil ozemljitvene klešče za preprečitev vžiga tekočine zaradi statične elektrike.

Takoj, ko je vklopil stikalo pretočne črpalke, je na cisterni izbruhnil ogenj, ki je v trenutku zajel cisterno in bližnjo okolico. Požar so pogasili gasilci, poškodovan pa ni bil nihče.

Policisti bodo neprevidnega delavca kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti, so še zapisali na mariborski policijski upravi.

Source
STA
Back to top button