V Podčetrtku bodo zgradili nov dom starejših

V Podčetrtku bodo pri tamkajšnjemu zdravstvenemu domu letos začeli gradnjo novega doma starejših, ki ga bodo predvidoma končali do leta 2023. Tako bodo že obstoječim 20 posteljam dodali še 30 novih, je za STA povedal župan Podčetrtka Peter Misja. Vrednost naložbe je ocenil na okoli tri milijone evrov.

 

 

V Podčetrtku si po besedah Misje želijo v novem objektu urediti še prostore za nujno medicinsko pomoč in prostor za zdravstveno osebje. V domu, ki obratuje kot enota Doma starejših Šmarje pri Jelšah, bodo zagotovili tudi prostore za dnevno varstvo starejših. Večina sob pa bo po besedah Misje enoposteljnih.

Naložbo občina načrtuje skupaj s šmarskim domom starejših in Zdravstvenim domom Šmarje pri Jelšah. Občina Podčetrtek bo po županovih besedah k projektu prispevala komunalno urejeno zemljišče z gradbenim dovoljenjem.

Gradbeno dovoljenje za gradnjo dislociranih enot Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah pa sta pridobili tudi občini Rogatec in Kozje. Kot je povedal rogaški župan Martin Mikolič, je vrednost naložbe v njihovi občini ocenjena na 2,5 milijona evrov. Županja Kozjega Milenca Krajnc pa je naložbo v Kozjem ocenila na 3,5 milijona evrov.

Gradnja enote v Rogatcu, ki se bo začela v drugi polovici leta, je predvidena na več kot 8000 kvadratnih metrov velikem zemljišču ob stanovanjskih blokih v Hofmanovi ulici. Dislocirana enota, ki bo imela tri etaže in bo lahko sprejela 35 oskrbovancev, je vključena tudi v načrt razvojnih programov Občine Rogatec za obdobje 2020-2023. V pritličju objekta bodo avla z recepcijo, prostori za druženje, fizioterapija in servisni prostori.

Gradnjo dislocirane enote v Kozjem, ki bo v neposredni bližini Zdravstvene postaje Kozje, bodo predvidoma začeli septembra letos in končali junija 2023. Enota bo lahko sprejela 49 stanovalcev, vselitev prvih uporabnikov pa je predvidena septembra 2023.

Source
STA
Back to top button