V okviru stečaja Papir servisa na prodaj tržiški kompleks Lepenke

Kompleks nekdanje Lepenke na Slapu pri Tržiču je po odhodu najemnika od sredine lanskega leta prazen. Kompleks v okviru stečajnega postopka podjetja Papir servis išče novega lastnika. Po več neuspelih dražbah sta sedaj na razpis prispeli dve nezavezujoči ponudbi.

Kot je za STA povedal stečajni upravitelj Papir servisa Zlatko Vili Hohnjec, je proizvodni kompleks Lepenke na območju Tržiča skušal že nekajkrat prodati prek javne dražbe, vendar za kompleks po postavljeni ceni ni bilo interesa. 14. decembra lani je zato objavil vabilo k dajanju nezavezujočih ponudb.

Do roka, ki se je iztekel sredi februarja sta prispeli dve nezavezujoči ponudbi, od interesa potencialnih kupcev pa bo odvisno, kako bo Hohnjec nadaljeval s postopkom prodaje. Naslednji korak sta lahko poziv k oddaji zavezujočih ponudb ali pa izvedba nove dražbe, je pojasnil.

Poslovno-proizvodni kompleks Lepenka je bil v funkciji do lanskega junija, sedaj pa je od odhoda najemnika prazen. V kompleksu so proizvodni in skladiščni objekti, upravna stavba z vratarnico ter pripadajoči objekti. Glavni poslovno-proizvodni objekti so masivne gradnje, skladiščni pa montažne lesene izvedbe.

V okviru Lepenke je bil manjši del nepremičnin tudi izven samega kompleksa, ki pa jih je Hohnjec že prodal. Tržiška občina je odkupila cesto, nekaj nepremičnin pa je bilo prodanih na javni dražbi konec leta 2018. Za glavnino kompleksa tudi na drugi in na tretji dražbi, ko je izklicna cena padla na 790.000 evrov, ni bilo kupca.

Kompleks Lepenke je le del premoženja Papir servisa, za katerega stečajni upravitelj išče kupce. Tako je naprodaj več milijonov evrov terjatev do podjetij v stečaju, naprodaj so tudi nepremičnine v Rušah in v Ljubljani.

Ključno premoženje podjetja, ki je v stečaju od maja 2017, je kompleks na Likozarjevi v Ljubljani v likvidacijski vrednosti 3,4 milijona evrov. Kot je povedal Hohnjec, je za ta večji kompleks sklenjenih več najemnih pogodb, v kratkem pa bo poskusil tudi s prodajo kompleksa v celoti. Če ta ne bo uspešna, se bo lotil prodaje po delih.

Source
STA
Back to top button