V občini Piran lani 1,5 milijona turističnih nočitev

V občini Piran so lani zabeležili 1,539 milijona nočitev, kar je največ v državi. S tem so dosegli 21 odstotkov več nočitev kot leto prej in 17 odstotkov manj kot v rekordnem in predkoronskem letu 2019, so navedli v Turističnem združenju Portorož. Dobro tretjino vseh nočitev so ustvarili tuji gostje.

 

 

Med tujci so prevladovali Avstrijci, Nemci in Madžari. V hotelih so lani ustvarili 874.000 nočitev, kar je 30 odstotkov več kot leto prej in 30 odstotkov manj kot leta 2019. Tujci so ustvarili 37 odstotkov vseh hotelskih nočitev, so v sporočilu za javnost navedli v portoroškem združenju.

Turistično združenje je lani goste nagovarjalo s kampanjo Zapelji svoje sanje k nam ter Naprej v Portorož in Piran. V turističnem združenju so nadaljevali tudi sodelovanje s sosednjimi istrskimi občinami pod skupno blagovno znamko Love Istria ter soorganizirali več lokalnih prireditev. Portal portoroz.si je presegel milijon ogledov.

Kot so navedli, želijo v letošnjem letu okrepiti promocijo na tujih trgih. Tako v prvi četrtini leta načrtujejo promocijsko kampanjo s poudarkom na pred- in posezoni s ciljem uravnoteženja turističnih tokov.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button