V najbolj severovzhodni občini bo poslovna cona

Občina Šalovci, ki leži na skrajnem severovzhodu države, načrtuje gradnjo poslovno-industrijske cone. Od projekta si obeta razvoj gospodarstva in nova delovna mesta, začetek gradnje potrebne infrastrukture pa je predviden v aprilu.

Občina Šalovci je bila nekoč v vrhu najbolj zadolženih v državi, z letošnjim letom pa je uspela poplačati vse dolgove. Po besedah župana Iztoka Fartka je prav finančna konsolidacija osnova za načrtovanje projektov, kot je poslovno-industrijska cona.

Projekt, ki so ga poimenovali Spodbujanje podjetništva na območju Krajinskega parka Goričko, načrtujejo že dlje časa, saj si želijo razvoja podjetništva in turizma. Vreden je 1,2 milijona evrov. Zanj so pridobili sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj, ki bo prispeval dobrih 570.000 evrov.

Poslovna cona se bo raztezala na nekaj več kot treh hektarjih površin v naselju Šalovci v neposredni bližini železniške postaje Hodoš. V okviru projekta bodo zgradili komunalno infrastrukturo, in sicer priključek na regionalno cesto, novo dostopno cesto s pločniki, vodovodno omrežje, kanalizacijo, električno omrežje in javno razsvetljavo.

Občina Šalovci namerava s projektom spodbuditi razvoj malih in srednje velikih podjetij, ki so ključni nosilci gospodarskega razvoja v regiji, omogočiti obstoječim in novim podjetjem pogoje za optimalno izvajanje njihove poslovne dejavnosti ter s tem ustvarjati nova delovna mesta in spodbuditi razvoj Goričkega. “Želimo si, da bi lahko čez kakšno leto poslovno cono širili, saj imamo dodatne možnosti za to,” je še dejal župan Fartek.

Source
STA
Back to top button