Lokalno

V Ljubljani zbirajo prijave za cepljenje maturantov in sodelujočih pri izvedbi mature

V cepilnem centru Ljubljana do ponedeljka do 12. ure na spletni strani Zdravstvenega doma Ljubljana zbirajo prijave za cepljenje maturantov in zaposlenih, ki neposredno sodelujejo pri izvedbi mature in še niso bili cepljeni. Cepljenje proti covidu-19 bo po napovedih ministrstva za izobraževanje potekalo konec naslednjega tedna.

Ob vnosu zahtevanih podatkov naj tako maturanti kot zaposleni, ki neposredno sodelujejo pri izvedbi mature in še niso bili cepljeni, izberejo kategorijo Sem maturant oziroma sodelujem pri maturi, so sporočili iz Zdravstvenega doma Ljubljana.

V cepilni center Ljubljana se lahko prijavijo maturanti s stalnim prebivališčem v Ljubljani ter v primestnih občinah Brezovica, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Horjul, Ig, Vodice in Škofljica.

Na cepljenje bodo povabljeni preko SMS-sporočila oz. klica na stacionarni telefon. Ob dogovorjenem terminu naj maturanti in zaposleni s seboj prinesejo vprašalnik o zdravstvenem stanju pred cepljenjem in izjavo o privolitvi v cepljenje.

Zaposleni, ki neposredno sodelujejo pri maturi in še niso bili cepljeni, pa naj na cepljenje obvezno prinesejo tudi izjavo vzgojno-izobraževalne institucije oz. delodajalca, ki to potrjuje, so še zapisali v Zdravstvenem domu Ljubljana.

Po napovedih ministrstva za izobraževanje, znanosti in šport bo cepljenje maturantov potekalo konec naslednjega tedna.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button