V Ljubljani osrednja čistilna akcija

V Ljubljani bo popoldne po dveh prestavitvah zaradi slabega vremena vendarle potekala spomladanska čistilna akcija. Gre za osrednji dogodek tradicionalne akcije Za lepšo Ljubljano, ki se je začela 22. marca in bo trajala do 23. aprila.

 

 

V tem obdobju v občini izvajajo še številne druge projekte, ukrepe in dejavnosti, s katerimi ozaveščajo o pomenu urejenosti prostora, trajnostni mobilnosti, čistem zraku in drugih temah, povezanih z izboljševanjem kakovosti življenja v mestu.

Tako po Ljubljani potekajo številne čistilne akcije, ki jih organizirajo četrtne skupnosti ter turistična in druga društva, ki delujejo v Ljubljani, pa tudi posamezniki ter skupine meščank in meščanov. Kot je javno podjetje Voka Snaga objavilo na svoji spletni strani, podjetje organizatorjem čistilnih akcij tudi letos zagotavlja vreče in rokavice ter skrbi za odvoz zbranih odpadkov.

Med drugim bodo v Ljubljani letos v tem okviru zasadili 280 novih dreves, uredili posebno krožno tematsko pot V gozd po zdravje na Golovcu in nadaljevali z obnovo fontan v parku Tivoli. Akcijo Za lepšo Ljubljano bodo zaključili predvidoma 23. aprila s čiščenjem Ljubljanice ter programom na nabrežjih.

Po Sloveniji je sicer v preteklih dneh potekalo več spomladanskih čistilnih akcij.

Source
STA
Back to top button