V Ljubljani na račun nalivov okrog 60 intervencij gasilcev

Javna gasilska služba v Ljubljani je od četrtka do danes zjutraj zaradi močnejšega deževja opravila 58 intervencij. Poleg Gasilske brigade Ljubljana je sodelovalo še 20 prostovoljnih gasilskih enot. Intervencije še potekajo, na Policijski upravi Ljubljana pa voznike pozivajo, naj se na pot podajo le v nujnih primerih.

 

Na terenu je bilo skupaj 237 gasilcev ob pomoči 63 vozil. Občanom so razdelili tudi okoli 250 vreč peska.

Prevladujoči dogodki so bile poplavljene kleti objektov, nekaj je bilo poškodovanih streh ter podrtih dreves. Voda je vdrla v kletne ali pritlične prostore na dveh osnovnih šolah, eni srednji šoli, vrtcu, knjižnici ter v več drugih poslovnih objektih. Poleg tega so v četrtek posredovali še na dveh požarih objektov, so za STA pojasnili v ljubljanski gasilski brigadi.

Gasilci ob tem še naprej ažurno spremljajo vremenske razmere ter stanje vodotokov in se intenzivno pripravljajo na nova morebitno potrebna posredovanja.

Da intervencije še potekajo, so za STA pojasnili tudi na PU Ljubljana. Zato pozivajo vse, da se na ceste podajo le, če je to nujno, med vožnjo pa naj bodo posebej previdni in hitrost prilagodijo stanju vozišča.

Od četrtka od 18. ure do danes do 6. ure so bili ljubljanski policisti obveščeni o več dogodkih. V Mostah je voznica zapeljala čez odprt jašek meteornih vod, zvečer pa so na dolenjski avtocesti v smeri Grosupljega obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik zaradi večje količine vode izgubil nadzor nad vozilom.

Zvečer je bilo poplavljenih nekaj podvozov, in sicer na Drenikovi ulici, Celovški cesti in na regionalni cesti Zagorje-Trojane. Policisti so bili obveščeni tudi o več podrtih drevesih na vozišču, danes pa tudi o več poplavljenih cestah na območju ob reki Kolpi ter na območju Logatca in Polhovega Gradca.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra je sicer zaradi poplavljenega cestišča pri železniškem podvozu še vedno zaprta Zaloška cesta.

Source
STA
Back to top button