V kratkem naj bi stekla nadgradnja železniške postaje Grosuplje

V kratkem bi lahko stekla nadgradnja železniške postaje Grosuplje. Direkcija za infrastrukturo je za izvajalca del izbrala konzorcij podjetij na čelu s CGP, ki je oddal ponudbo v višini 13,3 milijona evrov. Odločitev o izbiri bo pravnomočna prihodnji teden, pogodbeni rok za izvedbo del pa je 12 mesecev od uvedbe izvajalca v delo.

Nadgradnja železniške postaje Grosuplje bo zajemala zamenjavo spodnjega in zgornjega ustroja železniške proge, novo peronsko infrastrukturo, vključno z izven nivojskim dostopom na perone ter nadgradnjo telekomunikacijskih in elektroenergetskih naprav.

Prav tako bodo v sklopu nadgradnje uredili parkirišča za invalidne in funkcionalno ovirane osebe, izvedli dodaten podhod na območju ukinjenega nivojskega prehoda v bližini naselja Sončni dvori, sanirali bodo postajno poslopje ter izvedli protihrupne ukrepe. Vsi dostopi bodo prilagojeni invalidom in funkcionalno oviranim osebam.

Kot so še pojasnili na direkciji, je zaradi izboljšanja smernega poteka glavnega prevoznega tira predvidena rušitev obstoječega nadvoza na A strani železniške postaje Grosuplje in gradnja novega, za katerega je javno naročilo izpeljala Občina Grosuplje.

Za izvajalca del je bil izbran konzorcij podjetij CGP, Pružne građevine, GH Holding, MM SVTK in Technoacustica, odločitev pa bo pravnomočna prihodnji teden.

Skupaj z gradnjo novega nadvoza je vrednost nadgradnje železniške postaje ocenjena na 25 milijonov evrov.

Source
STA
Back to top button