V Kopru pričakujejo rekordno sezono potniških ladij

V Koper bo v soboto priplula prva potniška ladja v letošnji sezoni, ki bo predvidoma rekordna. Do konca leta se bo namreč ob koprskem potniškem terminalu privezalo okoli 80 ladij, so zapisali na spletnem glasilu Mestne občine Koper ekopercapodistria. Ob tem tudi letos pričakujejo obisk štirih potniških ladij naenkrat.

 

Sezono bo ta konec tedna odprla ladja Viking Sky ladjarja Viking Cruises, ki lahko na krovu prevaža 900 potnikov in 700 članov posadke.

Potem ko so v zadnjem obdobju ukrepi zaradi epidemije omejevali število potnikov na ladjah, si tokrat občina obeta rekordno leto tako po številu prihodov potniških ladij kot po številu oseb, ki jih bodo pripeljale.

Skupna zmogljivost vseh predvidoma 81 ladij, ki bodo obiskale Koper v letošnji sezoni do 23. decembra, je namreč 124.000 potnikov in dobrih 61.000 članov posadke. Lani so v Kopru gostili 65 potniških ladij.

Kot so še zapisali, se v pristanišče številni ladjarji vračajo, med letošnjimi napovedanimi prihodi pa je tudi 11 ladij, ki Kopra doslej še niso obiskale.

Po lanskem zgodovinskem obisku štirih potniških ladij naenkrat se bo takšen prihod po napovedih ponovil tudi letos. Oktobra bodo namreč na isti dan v Koper priplule štiri ladje ladjarja Azamara Cruises.

Največ potniških ladij se bo v Kopru zvrstilo ravno oktobra, ko je predvidenih 19 prihodov, sledijo pa junij, julij in avgust, ko bodo gostili skupno 35 ladij. Sezono bo 23. decembra zaključila Norwegian Epic ladjarja Norwegian Cruise Line.

Source
STA
Back to top button