AktualnoLokalno

V Kopru bodo ozelenili park nad Parkirno hišo Belveder

Mestna občina Koper je danes v sklopu hortikulturne ureditve parka nad Parkirno hišo Belveder začela postavljati rastlinje, s katerim želijo zagotoviti dodatno ozelenitev javnih površin, namenjenih druženju in aktivnemu preživljanju prostega časa, so sporočili z občine Koper. V okviru projekta bodo posadili 51 dreves in več kot 2000 grmovnic.

“Kako pomembne so zelene površine v našem vsakdanjem življenju, se pogosto zavemo šele, ko jih je v okolju premalo, zato je Mestna občina Koper pri snovanju nove naložbe prisluhnila željam krajank in krajanov ter dokazala, da imajo lahko tudi infrastrukturne pridobitve človeški obraz,” so sporočili iz občine Koper, kjer so arhitekti danes pričeli z urejanjem parka.

S posaditvijo 51 dreves in nekaj več kot 2000 grmovnic želi občina doseči vzdušje domačnosti, v katerem se bodo zadrževale različne generacije, saj bo park v novi preobleki omogočal različne oblike druženja, so še sporočili.

Poleg zelenih površin in kotičkov, namenjenih počitku, načrtujejo tudi postavitev vodnih elementov, ki bodo popestrili trg in predstavljali zvočno kuliso za ublažitev hrupa bližnjega pristanišča.

Dela bodo po načrtih potekala tri tedne, nove elemente pa bo park pridobival vse do končne ureditve predvidoma jeseni.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button