V koprskemu Domu knjige potekala uradna otvoritev

Medtem ko koprski Dom knjige na Pristaniški ulici 5 v Kopru že ves maj normalno obratuje, so ga v petek, 19. maja, uradno otvorili. V knjigarni so namreč aprila potekala prenovitvena dela. Po besedah predsednice uprave Mladinske knjige Simone Mele se namreč trudijo, da bi vsako leto obnovili vsaj eno knjigarno. Tokrat je na vrsto prišla koprska knjigarna, ki letos obeležuje tudi 25. obletnico.

Prenovljen je že vhod v knjigarno, saj je ta končno dostopen tudi za osebe na invalidskih vozičkih. Ob vstopu v knjigarno pa lahko opazimo visoke strope in velik prostor, napolnjen s svetlobo. Vzdolž oken je postavljena nova klopca, ki čaka na vse bralke in bralce, ki se bodo želeli sproščati s čtivom v rokah. Tega naj bi bilo v prenovljeni knjigarni veliko več. Kot je rekla predsednica uprave, je bil namreč namen, da se naredi dodaten prostor za vse vsebine, ki jih ponujajo v Mladinski knjigi. Koprska ekipa je s prenovljeno knjigarno zelo zadovoljna. S prenovo pa je zadovoljna tudi sosedova mačka Mia, ki knjigarno z veseljem obiskuje že vrsto let.

V knjigarni že nadaljujejo tudi s kulturnimi dogodki. V sredo, 24. maja, bo ob 19. uri namreč potekalo srečanje z igralko in televizijsko voditeljico Zvezdano Mlakar. Pogovor o knjigi, ki sta jo napisala skupaj z Rokom Smolejem – Pogovori, ki so mi spremenili življenje – bo vodila novinarka in urednica Radia Koper RTV Slovenija Nataša Benčič.

Krajši prispevek o uradni otvoritvi prenovljenega Doma knjige si lahko ogledate 24. maja ob 18. uri v oddaji Kulturni raport na Megafon TV.

AIDA ČEHIĆ

Preverite tudi
Close
Back to top button