V Izoli se ustvarja in giba

Ta teden v Izoli že tretje leto zapored poteka ustvarjalno-gibalni teden, ki se ga udeležujejo otroci v starosti od 7 do 12 let. Delavnice potekajo v sklopu Zavoda Move in dance, ki ga vodi diplomirana plesalka Ingrid Gregorič. Udeleženci se bodo v tem tednu preizkusili v različnih umetnostnih zvrsteh.

»Poudarek je na plesu, a imamo poleg tega tudi delavnice iz drugih področij umetnosti, kot so film in fotografija, likovno ustvarjanje, ples ob drogu za otroke, gledališče, petje in arhitekturne delavnice. Poskušamo zajeti čim več zvrsti, da lahko otroci vidijo, katere obstajajo, in jih nato lahko izkusijo celostno,« je razložila Gregorič.

Poseben poudarek je tudi na razvijanju italijanskega jezika, zato delavnice poleg strokovnih pedagogov iz Slovenije vodijo tudi mentorji iz Italije, ki ustvarjajo dvojezično okolje. Otroci pa si pri morebitnih jezikovnih zagatah med seboj pomagajo in tako razvijajo tudi veščino prevajanja.

Zavod Move in dance deluje že od leta 2016, vmes pa je deloval tudi v Milanu v Italiji. »Na Obali manjka predvsem sodelovanja med umetniki. Tukaj imamo kar nekaj vrhunskih umetnikov. Zato je cilj mojega Zavoda ustvariti skupnost, s katero bi lahko dvignili raven kulture in umetnosti v našem okolju,« je zaključila Ingrid Gregorič.

ANA ZUPAN

Back to top button