V Celju prvi razpis za najem oskrbovanih stanovanj v Dečkovem naselju

Družba Nepremičnine Celje je objavila razpis za dodelitev 14 oskrbovanih stanovanj v najem v novi celjski stanovanjski soseski Dečkovo naselje. Gre za prvi tovrstni namenski razpis, najemnikom bodo stanovanja oddana za nedoločen čas, so sporočili iz družbe.

Po besedah vodje službe za stanovanjska razmerja v Nepremičninah Celje Darje Pavline na razpisu lahko sodelujejo starejši od 65 let, katerih zdravstveno stanje je takšno, da jim omogoča samostojno bivanje v stanovanju in so ekonomsko sposobni plačevanja najemnine ter obratovalnih stroškov.

Prednost pri dodelitvi bodo imeli občani celjske občine, upoštevali pa bodo tudi njihov trenutni stanovanjski status, zdravstvene razmere in starost, so navedli na spletni strani družbe Nepremičnine Celje. Stanovanja so primerna za eno oz. dve osebi, najemnine pa se razlikujejo glede na velikost in strukturo stanovanj. Rok za oddajo vlog je 16. april.

Gradnja prve faze stanovanjske soseske Dečkovo naselje sicer po besedah direktorja Nepremičnin Celje Primoža Brvarja dobro poteka. Prve ključe bodo lahko najemnikom podelili že letos poleti.

“Že pri načrtovanju soseske smo si zastavili cilj, da v novi soseski javna najemna stanovanja podelimo različnim skupinam prebivalcev. Stanovanja za starejše bodo podeljena med prvimi, z njimi pa bomo skušali razbremeniti dolgo vrsto čakajočih na oskrbovana stanovanja. Prav tako si želim, da bomo z oddajo naših stanovanj starejšim razbremenili njihovo lastniško stanovanje, ki ga bo zasedel kakšen vnuk z družino,” je dejal Brvar.

Vrednost projekta, ki zajema gradnjo šestih večstanovanjskih objektov s 142 stanovanji, znaša 16,5 milijona evrov, zaključen pa bo maja 2022. Finančni prispevek iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in prispevek države skupaj znašata 5,7 milijona evrov. Vrednost lastnih sredstev celjske občine je 621.634 evrov, vrednost lastnih sredstev družbe Nepremičnine Celje pa dobrih 10 milijonov evrov.

Gre za največji projekt celjske občine v aktualni finančni perspektivi. Celjska občina ima sicer največ javnih najemnih stanovanj na prebivalca v državi, na zadnjem javnem razpisu za oddajo neprofitnih stanovanj pa je bilo uspešnih 490 upravičencev. Med njimi je največ mladih ter mlajša srednja generacija z družinami, ki predstavlja motor razvoja družbe, so navedli na celjski občini.

Source
STA
Back to top button