Lokalno

V Brežicah stekla prenova Černelčeve ceste

V Brežicah so v začetku tedna začeli prenovitvena dela na Černelčevi cesti. Gre za 400-metrski cestni odsek od prehoda za pešce pri zdravstvenem domu do križišča na Pleteršnikovi ulici. Naložba, ki bo brežiško občino stala približno 600.000 evrov, obsega tudi preureditev križišča v krožišče. Dela morajo končati do konca aprila prihodnje leto.

 

 

Prenovitvena dela so začeli na križišču Černelčeve in Maistrove ulice pred trgovino Spar, kjer bodo promet uredili s krožiščem. V nadaljevanju pa bodo križišče Pleteršnikove ulice in Ulice Alenke Gerlovič preoblikovali tako, da bodo iz smeri trgovine Spar proti trgovini Hofer vpeljali vozni pas za zavijanje v levo, so sporočili z brežiške občine.

Na celotnem odseku bodo na obeh straneh cestišča zgradili pločnik in kolesarsko stezo, uredili bodo tudi javno razsvetljavo. Na omenjenem območju bodo hkrati položili nov plinovod. Izvajalec je podjetje HPG Brežice, so dodali.

Zaradi omenjenih del je na odseku Černelčeve ceste med Maistrovo ulico in Zdravstvenim domom Brežice do 1. septembra potrebna popolna prometna zapora. Po 1. septembru, ko bo stekla gradnja na odseku Pleteršnikove ulice od Maistrove ulice do Ulice Alenke Gerlovič, pa naj bi promet potekal ob delni zapori ceste.

Kot je povedal brežiški župan Ivan Molan, želi občina s celostno obravnavo območja izboljšati prometno varnost vseh udeležencev v prometu, še posebej pešcev in kolesarjev, so še zapisali na brežiški občini.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button