SlovenijaLokalnoGospodarstvo

Unior še podaljšal prekinitev prodajnega postopka za Unitur

Zreška skupina Unior je znova podaljšala aprila lani napovedano začasno ustavitev prodajnega postopka hčerinske družbe Unitur. Prodajni postopek je začela decembra predlani in ga aprila lani začasno prekinila zaradi epidemije novega koronavirusa. Nadaljevala ga bo predvidoma do konca letošnjega leta oz. ko se bodo razmere izboljšale.

Kot so prek spletne strani Ljubljanske borze danes sporočili iz Uniorja, bo postopek prodaje 100 odstotkov družbe Unitur, ki je nastala leta 2017 z izčlenitvijo dejavnosti programa turizem v samostojno pravno osebo, še nekaj časa prekinjen.

S prodajo želijo družbi omogočiti nujna vlaganja v turistično dejavnost, saj so potrebe zadnja leta presegale njihove zmožnosti, hkrati pa mora Unior sredstva vlagati predvsem v razvoj vseh treh kovinskih programov, je pred začetkom prodajnega postopka v začetku predlanskega decembra za STA pojasnil prvi mož Uniorja Darko Hrastnik.

Unitur je eno od slovenskih turističnih podjetij, ki so v sklopu nalog Slovenskega državnega holdinga pri izvajanju strategije razvoja turizma načrtovana za konsolidacijo državnih naložb v turizmu. Družba upravlja s smučarskim centrom Rogla in Termami Zreče.

Eden ključnih izzivov podjetja, ki je še vedno kreditno precej obremenjeno s preteklimi investicijami, je povezan z vlaganji v prenovo dotrajanih hotelskih in ostalih zmogljivosti ter razvoj novih produktov. Družbo je epidemija precej prizadela, saj je morala svoje zmogljivosti zapreti tako ob prvem kot drugem valu okužb.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button