Lokalno

Trboveljska občina začela gradnjo novega krožišča Urgenca in prenovo igrišča Partizan

Občina Trbovlje je po več kot treh letih priprav začela gradnjo krožišča Urgenca. Kot so zapisali na občini, gre za kompleksen projekt, ki bo zelo posegel v prostor, a bodo občani le s pravilno ureditvijo dostopa do urgentnega centra lahko deležni nujne medicinske pomoči v najboljših pogojih. Prav tako je v občini stekla prenova igrišča Partizan.

 

 

 

Obstoječa prometna ureditev pri trboveljski urgenci po pojasnilih občine ni prilagojena aktualnim razmeram, potrebam nujnih reševalnih vozil in okoliških prebivalcev. Krožišče bo, kot so prepričani, izboljšalo prometno varnost in pretočnost.

Vrednost naložbe znaša 2,2 milijona evrov, od tega bo 1,7 milijona evrov zagotovila država.

Prav tako so se v občini lotili prenove igrišča Partizan, ki je zaradi gradbenih del zaprto. Na delu otroškega igrišča že odstranjujejo igrala, saj bo po tej površini začasno potekal promet vozil kot dostopna površina za stanovalce do stanovanjskega naselja Trg Svobode.

Občina želi igrišče urediti na način, da bo varno za otroke, brez srečevanja z vozili. V okviru preureditve igrišča Partizan bodo med drugim postavili nova otroška igrala ter nekoliko prestavili odbojkarsko igrišče.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button