Lokalno

Traktor na Tolminskem padel v prepad, voznik jo je odnesel s poškodbami

Na Tolminskem je v ponedeljek okrog 14. ure med sečnjo gozdne podrasti prišlo do hude nesreče. 27-letnega voznika traktorja je med vožnjo po lokalni cesti zaradi napake na traktorskem priključku zaneslo, zdrsnil je po strmi brežini. Po petih metrih kotaljenja je padel s traktorja in se poškodoval, traktor pa se je odkotalil v prepad.

Med vožnjo po cesti iz Gorenjega Loga proti Drobočniku je traktorju zadaj pripeti kovinski plato iz neznanega razloga nenadoma padel in se zaril v asfaltno površino. Posledično je traktor zaneslo desno na strmo brežino, kjer se je pričel kotaliti. Voznik je po približno petih metrih padel iz kabine traktorja, kjer je obležal vse do prihoda reševalcev, traktor pa se je nato kotalil še 60 metrov do kamnitega prepada in nato padel približno 20 metrov na železniške tire. Zatem se je skotalil še približno sto metrov po strmem pobočju do reke Soče in obstal na levem prodnatem bregu reke pod jezom Selo, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Po nesreči so poškodovanca na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Tolmin in ga z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnji preventivni pregled v šempetrsko bolnišnico. Policistom in reševalcem so na kraju nesreče pomoč nudili tudi gasilci PGD Tolmin, ki so zavarovali kraj nezgode, prav tako so na kraju, kjer je padel traktor, tudi nevtralizirali manjšo količino razlitih motornih tekočin ter preventivno v reko postavili pivnike in pregrado.

Na kraj nesreče so prišli tudi strokovni delavci Slovenskih železnic, ki so poskrbeli za varnost v železniškem prometu. Železniška proga med postajama Most na Soči in Avče je bila po 15. uri dobre pol ure zaprta. Nastalo škodo na železniški infrastrukturi pa pristojne službe še ocenjujejo, poškodovali so se leseni pragovi na železnici, kovinske ograje in tekekomunikacijski kabli.

Zaradi strmega in težko dostopnega terena se danes nadaljuje tudi odstranjevanje traktorja. Tolminski policisti še zbirajo dodatna obvestila in bodo glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep zoper 27-letnega voznika.

Source
STA
Back to top button