Teniški center Portorož išče najemnika

Teniški center Portorož išče novega dolgoročnega najemnika. Preden bi tenis v piranski občini lahko ponovno zaživel, pa bo potrebno celotno poslopje sanirati. To pa je odvisno od tega, ali se bo do konca marca na razpis kdo prijavil in zaključil sanacijo, kot narekujejo pogoji najema. »V kolikor ne pride do nepredvidenih zapletov pri najemu Teniškega centra Portorož, bodo uporabniki igrišča lahko uporabljali že v mesecu aprilu,« so sporočili z Občine Piran.

 

Pogoji najema novemu najemniku narekujejo, da mora do konca marca urediti igrišča in pričeti z izvajanjem športne dejavnosti. Poleg tega mora »urediti tudi sanitarije, gostinski lokal in vsa vzdrževalna dela ter pridobiti vsa dovoljenja za izvajanje dejavnosti na najetih igriščih.« Kot so še sporočili z občine, bo mesečna najemnina znašala najmanj 10.000 evrov na mesec. Namesto z dvajsetimi bo Tenis center Portorož odslej upravljal s trinajstimi igrišči (štiri so na trdih podlagah, devet je peščenih). Bodoči najemnik bo odgovoren tudi za sorazmerni delež nadomestila uporabe stavbnega zemljišča in vse ostale stroške, ki so navedeni v najemni pogodbi.

 

Na piranski občini menijo, da bo v najboljšem primeru prvi teniški dvoboj odigran že aprila. Na vprašanje, zakaj so določili tako visoko ceno najemnine pa so dejali, »da je tako določeno v razpisu.« Kaj menijo o višini najemnine, smo vprašali tudi Javni zavod za šport Mestne občine Koper, ki upravlja s teniškimi igrišči na Bonifiki: »Predvidevam, da je to cena, ki jo je določil sodni cenilec in če je tako, potem ta cena drži na tržišču. Lahko samo ugibam, saj mi nismo v istem položaju, ker razpolagamo s svojimi igrišči. Ampak če bi želeli igrišča dati v najem, potem bi najeli strokovno mnenje, torej sodnega cenilca, da nam oceni igrišča in bi potem na podlagi tega sprovedli postopek,« je povedal Duško Madžarović, direktor Javnega zavoda za šport MOK.

Bodočega najemnika Tenis center Portorož torej pred dejanskim pričetkom čaka še veliko sanacijskih del. Kdo se bo lotil tega projekta, zaenkrat ostaja vprašanje.

Ana Lešnik

Source
Ana Lešnik
Back to top button