Lokalno

Svet UKC Maribor z razpravo o domnevnem mobingu nad zaposlenimi

Svet Univerzitetnega kliničnega kliničnega centra (UKC) Maribor, ki je prejšnji teden ostal brez predsednika, se bo danes popoldne sestal na nujni seji. Na njej bo med drugim obravnaval očitke o domnevnem mobingu, ki naj bi ga vodstvo zavoda izvajalo nad zaposlenimi, ki so opozarjali na nepravilnosti.

Sejo je sklical namestnik predsednika sveta zavoda Mitja Hojs, saj je predsednik Jože Šabeder prejšnji teden presenetljivo odstopil z mesta predsednika in člana sveta zavoda. O razlogih za odstop javno ni želel govoriti, po poročanju Televizije Slovenija pa sta v ozadju domnevno cepljenje posameznikov proti covidu-19 mimo vrste, ki naj bi ga bil deležen tudi Šabeder, ter mobing nad tremi zaposlenimi s strani ožjega vodstva UKC Maribor, ki so opozarjali na nepravilnosti. Del članov sveta zavoda naj bi zahteval razpravo na to temo, a je Šabeder to preprečil.

Svet zavoda bo zdaj vendarle razpravljal o tem, saj je obravnava mobinga na dnevnem redu današnje seje. Na tej točki bo seja zaprta za javnost, poročevalka pa je članica sveta zavoda Stanka Naterer, ki je tudi predlagala sklic nujne seje.

Na dnevnem redu so še obravnava poročila o izrednem odpisu osnovnih sredstev in drobnega inventarja, seznanitev s poročilom o notranji reviziji obvladovanja tveganj v skladišču tehničnega materiala in živil ter potrditev izvedbe investicije v izboljšanje sistema hlajenja v računalniškem centru.

Uprava bo člane sveta zavoda seznanila tudi s predvidenim rezultatom lanskega poslovanja. Kot izhaja iz gradiva za sejo, bo UKC Maribor po do sedaj znanih podatkih zaključil lansko poslovno leto s pozitivnim rezultatom v višini 6,7 milijona evrov.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button