Starodobniki prevzeli Titov trg

V soboto se je običajno pust Titov trg v Kopru prelevil v parkirišče, saj so tam stregli malico, oziroma tako imenovani Brunch in Starodobniški klepet ob kavi. Zbralo se je več kot petdeset starodobnikov, nekateri so se pripeljali tudi s Hrvaške. Letos so dogodek izpeljali že drugo leto zapored.

»Na Titovem trgu vidimo zelo pisano druščino vozil, med katerimi je tudi nekaj motorjev. Najstarejši motor je letnik 1932, najstarejši avto pa letnik 1934,« je povedal predsednik društva Adria Classic, Edi Glavić. Društvo, v katerega so združeni ljubitelji starodobnikov, je bilo ustanovljeno leta 1996, danes pa šteje že okoli dvesto članov.

Ohranjanje starodobnikov od lastnikov zahteva veliko časa, denarja in ljubezni. Kar 15 let je svojega oldtimerja predeloval Franko Jakomin, ki je avto OSI pred mesecem dni kupil od pevca glasbene skupine Pomaranča, Borisa Krmaca.

Videti je bilo mogoče tudi klasične ople, nekaj zastavinih vozil, cabrioletov, limuzin. Med starodobniki pa je izstopal traktor nemškega porekla, katerega obnova je trajala dve leti. Spremljevalni program dogodka je vključeval vintage kotiček, kjer so si obiskovalci lahko prebrali kakšno novico, za popestritev pa je poskrbel tudi lajnar. Z dogodkom so otvorili spomladanska druženja na prostem in za en dan oživeli staro mestno jedro.

ANA ZUPAN

Back to top button