Športno-rekreacijski park Portorož

Piranska občina je sklicala novinarsko konferenco, na kateri so predstavili idejno zasnovo novega Športno-rekreacijskega centra Portorož, ki ga nameravajo zgraditi na mestu, kjer je bil prej Teniški center Portorož. Občina je od prejšnjega lastnika, družbe Terme Čatež, območje kupila za 4,5 milijona evra brez DDV.

»Nova zasnova je točno takšna, kot je bila zapisana na volilnem programu Liste Andreja Korenike, s katero smo zmagali na volitvah. Verjamem, da imamo za izvedbo projekta zaupanje širše javnosti in da obalni pas vračamo občanom. Z nakupom v naši občini ohranjamo teniško tradicijo, saj bomo ohranili enajst teniških igrišč,« je dejal župan Občine Piran Andrej Korenika.

Poleg tega bodo dodali še parkovne in športne površine za mali nogomet, rokomet, košarko, badminton, ping pong in mini golf. Dodana bo tudi 500-metrska tekaška steza. Območje nameravajo tudi osvetliti in ozeleniti.

»Rdeča nit je bila plastenje vseh teh slojev, celotne preteklosti, narave, centra, ki zajema tenis, in novih plasti, kot so parkovna ureditev in dodatne športne površine,« je pojasnil arhitekt Erik Jurišević. Za izgradnjo bodo uporabili lokalne materiale, kot je peščenjak, ter dodatno vegetacijo, ki se bo zasadila na območju. Novost pa je, da bo prostor zaradi pestrejše ponudbe namenjen širši množici.

Za investicijo si želijo odšteti največ 500.000 evrov, če pa bodo potrebna dodatna sredstva, jih bodo zagotovili bodisi iz proračuna, bodisi iz privatnega sektorja, ki ima možnost naložbe v prostor. Njihov prvi cilj je, da do junija vzpostavijo šest peščenih in pet betonskih teniških igrišč. Župan verjame, da bo to območje postalo prostor druženja ter preživljanja najlepših trenutkov na obali.

ANA ZUPAN

Preverite tudi
Close
Back to top button