Lokalno

Šentjurska občina za prenovo postojanke na Resevni namenila 250.000 evrov.

Šentjurski župan Marko Diaci bo danes s predsednikom Planinskega društva Šentjur Petrom Jevšnikom podpisal pogodbo o sofinanciranju prenove planinske postojanke na Resevni. Občina bo tako za naložbo, ki je ocenjena na nekaj več kot 400.000 evrov, prispevala 250.000 evrov, so danes sporočili s šentjurske občine.

 

Prenova je razdeljena na tri faze. Prva faza je tako nanaša na prenovo sanitarij v pritličju, prvemu nadstropju in mansardi ter celovito prenovo mansarde z ureditvijo dveh večjih večnamenskih prostorov.

Druga faza bo zajela celovito prenovo prvega nadstropja, v katerem se bo uredilo dva apartmaja in dve sobi s skupnimi ležišči. Skupno bo imel objekt 35 ležišč.

Tretja faza pa bo zajela energetsko sanacijo objekta. Za prvo in tretjo fazo je Planinsko društvo Šentjur pridobilo na razpisih nepovratna sredstva s strani države in EU v višini 108.000 evrov, so pojasnili na občini.

Planinski dom na Resevni je postavljen na južni strani hriba, tik pod vrhom. Lokacija je sončna in izjemna v smislu pogledov z bližnjega razglednega stolpa. Objekt je vpisan v register planinskih objektov Planinske zveze Slovenije. Lokacija je izjemno priljubljena med pohodniki, kolesarji, rekreativci.

V bližini stoji tudi razgledni stolp, ki poskrbi za dodatno atrakcijo, sam dom pa je lociran v zavetju gozda in tako že desetletja privablja številne domače goste ter obiskovalce. Občina Šentjur se zaveda pomena tovrstne dediščine ter nujnosti ohranitve in oživitve te destinacije, ki jo redno vključuje tudi v turistično promocijo, zato je skupaj s PD Šentjur pristopila k prenovi.

Lastnik doma, ki je bil postavljen leta 1961, je Planinsko društvo Šentjur. V desetletjih se ga je skrbno urejalo in dograjevalo dodatno pomožno infrastrukturo. Leta 2015 so nazadnje šentjurski planinci v sodelovanju z najemnico ter številnimi donatorji uredili kuhinjo ter planinsko sobo, predprostor in stopnice. V celoti pa je stavba dotrajana in v interesu lokalne skupnosti je, da se ji podaljša življenjska doba in dodajo nove vsebine, so še navedli na šentjurski občini.

Source
STA
Back to top button