Lokalno

Šempetrska bolnišnica išče novega direktorja

Splošna bolnišnica dr. Franca Derganca Nova Gorica je danes v časniku Delo objavila razpis za novega direktorja. Zainteresirani kandidati morajo prijave poslati v roku 15 dni, torej do 6. maja. Kandidat mora priložiti tudi program razvoja javnega zavoda.

Od kandidatov pričakujejo izobrazbo, pridobljeno po študijskem programu druge stopnje oziroma ustrezno raven izobrazbe, najmanj pet let delovnih izkušenj na primerljivih delovnih mestih s področja organizacije in upravljanja ter višjo raven znanja svetovnega jezika.

Poleg dokazil o izobrazbi in znanju tujega jezika mora prijavljeni kandidat priložiti tudi pisno izjavo delodajalca oziroma drugo dokazilo, iz katerega je razvidno izpolnjevanje pogoja glede zahtevanih izkušenj, dokazilo o tem, da ni bil pravnomočno obsojen zaradi kaznivega dejanja, in dokazilo o znanju vsaj enega svetovnega jezika.

Šempetrsko bolnišnico trenutno vodi Ernest Gortan, ki dela kot v. d. direktorja od 17. junija, ko je na tem mestu zamenjal prav tako v. d. direktorja Radivoja Nardina.

Nekdanjega prvega moža Intereurope je za v. d. direktorja bolnišnice imenoval svet zavoda, ko se je Nardin odločil za odhod, saj je ocenil, da nima več zaupanja sveta zavoda. Nardin je bil na mesto v. d. direktorja šempetrske bolnišnice imenovan na željo nekdanjega ministra za zdravje Aleša Šabedra oktobra 2019. Čeprav vodi tudi Splošno bolnišnico Izola, so ga na vrh šempetrske bolnišnice postavili do imenovanja novega direktorja oziroma za največ leto dni.

Svet šempetrske bolnišnice, v katerem je vlada pred zamenjavo direktorja zamenjala pet od osmih članov, je že na seji 19. maja sklenil začeti postopek iskanja novega direktorja. Želeli so, da bi bolnišnica kar najhitreje dobila direktorja s polnimi pooblastili.

Poslovanje šempetrske bolnišnice se je, tudi zaradi organizacijskih sprememb, ki jih je na Goriškem izvedel Nardin, izboljšalo. Ob koncu leta 2020 pa je bolnišnica tudi zaradi finančne pomoči države dosegla boljši poslovni rezultat kot prejšnja leta.

Source
STA
Back to top button