Rokometni velikonočni vikend

Velikonočni konec tedna je bil v Kopru v znamenju rokometa, saj se je tu odvil že osmi mednarodni turnir Koper Cup. Gostili so 94 ekip iz šestih držav. Italiji, Hrvaški, Avstriji, Madžarski in Slovaški se je letos prvič pridružila tudi Francija. Velikonočni turnir služi kot generalka pred julijskim turnirjem Eurofest, kjer pa gostuje več kot 200 ekip.

»Ko smo videli, da je Eurofest postal tako popularen med vsemi evropskimi klubi, smo se pred desetimi leti odločili za podobno verzijo, saj tudi po svetu v velikonočnem času potekajo turnirji, ko so tudi počitnice v šolah. Kakor vidimo je interes klubov velik,« je povedal organizator in direktor Eurofesta Tone Barič. Tekme so potekale v Kopru, Izoli in Hrpeljah. Gostili so več kot 1500 mladih rokometašev in rokometašic, od osmega leta starosti pa vse do do kadetskih selekcij.

Turnir poleg športnega vzdušja doprinese tudi turizmu. »Veseli smo, da bo letos Koper v znamenju rokometa, s čimer ustvarimo tudi čez tri tisoč nočitev, na Eurofestu pa še dodatnih 17.000, torej ustvarimo z obema festivaloma več kot 20.000 nočitev,« je dodal Barič.

Od 4. do 9. julija pa jih čaka še Eurofest. Organizatorji napovedujejo, da bo letos še toliko bolj edinstven. Poimenovali so ga Mega Eurofest, saj bodo praznovali  trideseto obletnico prireditve.

ANA ZUPAN

Preverite tudi
Close
Back to top button